
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι αναζητούν πληροφορίες για το θέμα της καταγραφής θερμοκρασιών σε ψυκτικούς θαλάμους και όχι μόνο.
Ποια η αναγκαιότητα της χρήσης καταγραφικών;
Η αυξανόμενη ζήτηση για μεγαλύτερη ποικιλία τροφών εκτός εποχής έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής κατεψυγμένων τροφών όπως για παράδειγμα, κρέατα, ψαρικά, σφολιατοειδή, λαχανικά, έτοιμα μαγειρεμένα πιάτα, ακόμα και προϊόντα ζαχαροπλαστικής.
Έτσι λοιπόν, σημαντικός παράγοντας της ποιότητας αποθήκευσης και της μεταφοράς αναδεικνύεται η σωστή θερμοκρασία του χώρου, συνεπώς και η καταγραφή θερμοκρασιών αφού είναι ο βασικότερος δείκτης της ποιότητας θερμοκρασίας.
Ποια τα οφέλη από την χρήση καταγραφικών;
Από την καταγραφή θερμοκρασιών όφελος έχουν οι καταναλωτές στο σύνολο τους, ο επιχειρηματίας αλλά και κέρδος έχει ο εκάστοτε επαγγελματίας ψύξης για το λόγο ότι όλα τα ψυγεία πρέπει να λειτουργούν σωστά, κι αυτό εξασφαλίζεται με την χρήση καταγραφικών θερμοκρασίας.
Η καταγραφή θερμοκρασιών, αναγκάζει σε πολλές περιπτώσεις τους ιδιοκτήτες ψυγείων να κάνουν βελτιώσεις στα ψυγεία τους αφού από την καταγραφή αποδεικνύεται ότι δεν πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές σύμφωνα με την απαίτηση του νόμου.
Η καταγραφή λειτουργεί ως ένας ισχυρότατος μοχλός πίεσης για να μην ξεχνούν ή αμελούν οι ιδιοκτήτες ψυγείων την συντήρηση ή την επισκευή των ψυγείων τους.
Ένα σημαντικό κέρδος για τον επαγγελματία της ψύξης, είναι ότι με τα καταγραφικά, μπορεί να αποδείξει ανά πάσα στιγμή στον πελάτη του την ορθότητα της δουλειάς του ώστε να αποφύγει διαμάχες για τη ποιότητα της εργασίας του, προκειμένου να μην καθυστερήσει την πληρωμή του.
Που χρησιμοποιούνται;
Αναφερόμενοι στην αλυσίδα συλλογής, αποθήκευσης, τυποποίησης και διάθεσης τροφίμων, ο νόμος απαιτεί να χρησιμοποιούνται σε ψυκτικούς θαλάμους συντήρησης μεγέθους άνω των 50 κυβικών μέτρων, και σε ψυκτικούς θαλάμους κατάψυξης μεγέθους άνω των 10 κυβικών μέτρων, και σε όλους τους χώρους επεξεργασίας, συσκευασίας και φορτοεκφόρτωσης τροφίμων. Εδώ πρέπει να τονίσουμε, ότι ο νόμος απαιτεί την καταγραφή και της σχετικής υγρασίας, σε όλες τις περιπτώσεις, πλην των καταψύξεων.
Ωστόσο, υπάρχουν πολλές εταιρείες, οι οποίες διαθέτουν συστήματα καταγραφής, ακόμα και σε ψυγεία μικρού μεγέθους, μόλις 150-200 λίτρων.
Σημαντικό είναι να πούμε πως τα καταγραφικά θερμοκρασίας δεν χρησιμοποιούνται μόνο στην τροφική αλυσίδα, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις, όπως αποθήκευση αίματος, βιομηχανικές εφαρμογές, στη φαρμακοβιομηχανία κ.α. .
Στη Freezecom A.Ε. με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρία στη ψύξη μεταφορών & καταστημάτων θα βρείτε ποιοτικά καταγραφικά θερμοκρασίας των μεγαλύτερων εταιριών, όπως: Eliwell, Logika, Transcan.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα καταγραφικά θερμοκρασιών επικοινωνήστε μαζί μας.
Ποια η αναγκαιότητα της χρήσης καταγραφικών;
Η αυξανόμενη ζήτηση για μεγαλύτερη ποικιλία τροφών εκτός εποχής έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής κατεψυγμένων τροφών όπως για παράδειγμα, κρέατα, ψαρικά, σφολιατοειδή, λαχανικά, έτοιμα μαγειρεμένα πιάτα, ακόμα και προϊόντα ζαχαροπλαστικής.
Έτσι λοιπόν, σημαντικός παράγοντας της ποιότητας αποθήκευσης και της μεταφοράς αναδεικνύεται η σωστή θερμοκρασία του χώρου, συνεπώς και η καταγραφή θερμοκρασιών αφού είναι ο βασικότερος δείκτης της ποιότητας θερμοκρασίας.
Ποια τα οφέλη από την χρήση καταγραφικών;
Από την καταγραφή θερμοκρασιών όφελος έχουν οι καταναλωτές στο σύνολο τους, ο επιχειρηματίας αλλά και κέρδος έχει ο εκάστοτε επαγγελματίας ψύξης για το λόγο ότι όλα τα ψυγεία πρέπει να λειτουργούν σωστά, κι αυτό εξασφαλίζεται με την χρήση καταγραφικών θερμοκρασίας.
Η καταγραφή θερμοκρασιών, αναγκάζει σε πολλές περιπτώσεις τους ιδιοκτήτες ψυγείων να κάνουν βελτιώσεις στα ψυγεία τους αφού από την καταγραφή αποδεικνύεται ότι δεν πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές σύμφωνα με την απαίτηση του νόμου.
Η καταγραφή λειτουργεί ως ένας ισχυρότατος μοχλός πίεσης για να μην ξεχνούν ή αμελούν οι ιδιοκτήτες ψυγείων την συντήρηση ή την επισκευή των ψυγείων τους.
Ένα σημαντικό κέρδος για τον επαγγελματία της ψύξης, είναι ότι με τα καταγραφικά, μπορεί να αποδείξει ανά πάσα στιγμή στον πελάτη του την ορθότητα της δουλειάς του ώστε να αποφύγει διαμάχες για τη ποιότητα της εργασίας του, προκειμένου να μην καθυστερήσει την πληρωμή του.
Που χρησιμοποιούνται;
Αναφερόμενοι στην αλυσίδα συλλογής, αποθήκευσης, τυποποίησης και διάθεσης τροφίμων, ο νόμος απαιτεί να χρησιμοποιούνται σε ψυκτικούς θαλάμους συντήρησης μεγέθους άνω των 50 κυβικών μέτρων, και σε ψυκτικούς θαλάμους κατάψυξης μεγέθους άνω των 10 κυβικών μέτρων, και σε όλους τους χώρους επεξεργασίας, συσκευασίας και φορτοεκφόρτωσης τροφίμων. Εδώ πρέπει να τονίσουμε, ότι ο νόμος απαιτεί την καταγραφή και της σχετικής υγρασίας, σε όλες τις περιπτώσεις, πλην των καταψύξεων.
Ωστόσο, υπάρχουν πολλές εταιρείες, οι οποίες διαθέτουν συστήματα καταγραφής, ακόμα και σε ψυγεία μικρού μεγέθους, μόλις 150-200 λίτρων.
Σημαντικό είναι να πούμε πως τα καταγραφικά θερμοκρασίας δεν χρησιμοποιούνται μόνο στην τροφική αλυσίδα, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις, όπως αποθήκευση αίματος, βιομηχανικές εφαρμογές, στη φαρμακοβιομηχανία κ.α. .
Στη Freezecom A.Ε. με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρία στη ψύξη μεταφορών & καταστημάτων θα βρείτε ποιοτικά καταγραφικά θερμοκρασίας των μεγαλύτερων εταιριών, όπως: Eliwell, Logika, Transcan.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα καταγραφικά θερμοκρασιών επικοινωνήστε μαζί μας.